Stop Ribkradji

Potraga za kraljicom Une 2012.

U Bosanskoj Krupi je proteklog vikenda održano, deseto po redu, takmičenje u lovu mladice „Potraga za kraljicom Une“.

Na jubilarnoj „potrazi“ učestvovao je čak 61 varaličar. Moglo bi se reći da se na takmičenju, čiji je idejni tvorac i osnivač pok. Harbaš Hikmet – Hiko, okupila cela Ex Yu.

Lovilo se na potezu dugom 18 kilometara, od “Crnog jezera” do mesta zvanog “Stegarić”, na pozicijama predviđenim za lov iz čamca ili sa obale. Startne pozicije za obe večeri izvlačene su žrebom, a kako bi šanse za ulov svakog od takmičara bile podjednake, u toku četvorosatnog lova vršila se i rotacija takmičara u sektorima.

Mladicu je ulovilo 22 takmičara. Prve večeri ulovljeno je 16, a druge 10 mladica, uz par krupnih pastrmki, klenova i jedne mrene. Naravno, kako to obično biva u ribolovačkim krugovima, najveće ribe su spadale, kidale i ispravljale udice.

Prvo mesto osvojio je Koroman Slavko sa Pala, sa ulovljene dve mladice i osvojenih 9170 bodova. Drugo mesto pripalo je Kaluđerović Bošku iz Crne Gore, sa osvojenih 6820 bodova, a treće mesto zauzeo je Borovčanin Ognjen, sa Pala, kojem je pripala i nagrada za najveću mladicu takmičenja, dugu 85cm.

Opština Bosanska Krupa, kao generalni pokrovitelj takmičenja i Hypo Alpe Adria nagradili su prvoplasiranog novčanim iznosom od 1000 eura, dok su sponzori drugog i trećeg mesta, magazin “Praktični ribolov” iz  Hrvatske i firma “Retols” iz Bosanske Krupe, za druga dva takmičara obezbedili po varaličarski štap namenjen lovu mladice.

Ulov najveće mladice takmičenja nagrađen je ekskluzivnim kompletom varalica “Vunjak lures” iz Srbije, a firma “Monarh-Dok” iz Hrvatske, kao dugogodišnji prijatelj takmičenja, svakog od učesnika obradovala je sa po vanserijskom varalicom iz svog Unskog asortimana.

 

 

 

Tekst: Varalicar.com

Foto: Darko Bokanić, Aleksandar Gaon