Stop Ribkradji

III Memorijal Ljubiše Stambolije

Tekst i foto: Ivan Korhner

U Magliću je u subotu 22.10.2010., na delu malog kanala DTD, od takmičarske staze do željezničkog mosta, održan treći Memorijal Ljubomira Stambolije, takmičenje u lovu grabljivica na varalice. Prethodni dan smo posetili grob našeg prijatelja Ljube i njegovu porodicu u Novom Sadu.

Odziv takmičara je bio dobar. Tokom prijavljivanja u lovačkom domu u Magliću je poslužen doručak uz nezaobilazni aperitiv za dobrodošlicu, koji je svima prijao. Videli smo stare prijatelje i upoznali nove, pristigle na takmičenje. Bilo je 18 takmičara. Došli smo sa raznih strana – Maglić, Novi Sad, Beograd, Temerin i Bački Jarak, Lalić …. Dan za pecanje pravi jesenji. Ujutro hladno s blagim mrazem, kasnije oblačno sa povremenom kišicom i slabim vetrom. Voda bistra i hladna. Takmičenje je trajalo četiri sata, od 10.00 do 14.00, a organizacija je delo agilnih ljudi članova USR ”Ribolovac” iz Maglića. Vaganje ulova, koji su bili u meri je održano na stazi ispred ribarskog doma. Bilo je ulova štuka raznih veličina i poneki bucov i bandar. Najveća riba – štuka je imala 48 cm.

Proglašenje rezultata i pobednika je upriličeno u lovačkom domu u Magliću. Ispred porodice prisustvovao je sin Srđan Stambolija, koji je uručio pobednicima i nagrađenima pehare.

Rezultati takmičenja su sledeći: Prvo mesto Škorić Nebojša, Maglić sa dve štuke 46 cm i 31 cm. Zaslužio je Prelazni pehar, zlatnu medalju, Pehar za prvo mesto, a kao specijanu nagradu komplet voblera unikata, u lepo oblikovanoj drvenoj kutiji, urađenih specijano za ovu priliku od strane Vunjak Zorana, te Umetničku sliku našeg prijatelja slikara Đorđa Živića, koji se takođe takmičio i list Mušičar. Mićo Soleša iz Maglića je pobednika darovao kulenom i gajbom jabuka, a Savić Zoran je darovao “stringer” sa 3 litre domaće rakije. Drugo mesto, srebrnu medalju, pehar, diplomu, sliku, gajbu jabuka i Mušičar osvojio je Marković Zoran, Maglić, sa ulovom štuke od 48 cm, Treće mesto, bronzanu medalju i pehar, te sliku i Mušičar osvojio je Savić Zoran, Maglić sa ulovom bucova od 35 cm. Pored toga bilo je još ulova štuke, bucova i bandara ispod mere. Nagrada za najveću ribu Marković Zoran, štuka 48 cm. Najmlađi učesnik Serdar Marko – 8 godina, je takođe dobio nagradu. Ostali učesnici su dobili list Mušičar. Ručak je bio veoma dobar, a druženje posle ručka je bilo prijatno.

Sponzori su bili: Usr Maglić, Vunjak vobleri – Bački Jarak, Savić Zoran, Slikar Đorđe Živić, Mićo Soleša i Ivan Korhner. Svi su dobili zahvalnice. Pozivamo vas da sledeće godine obavezno dođete na takmičenje i nećete se pokajati, jer su ribolovci iz Maglića pravi domaćini.