Stop Ribkradji

Monarch-Dok fishing lures: Noviteti za 2013.

MD_sipa_master_600SIPA MASTER je nova varalica iz MD programa, namenjena lovu sipa. Možete je koristiti kako u lovu sa obale, tako i u lovu iz čamca. Mamac je konstruisan sa težištem u prednjem delu, što varalici omogućava stabilno kretanje po dnu, bez izvrtanja u stranu. Gledano s boka, mamac je uvek u položaju pod uglom od 45 stepeni, a iglice uvek iznad dna. Alka za kačenje postavljena je na prednjoj trećini mamca, u tački balansa, pa se iglice prilikom podizanja uvek dižu gore, izbegavajući kačenje trave.

MD ovu varalicu radi u težinama 15, 20, 25 i 30 grama, pa je ista upotrebljiva i na dubljim terenima i jačoj struji.

 

MD_heps_squid_700HEPS SQUID je poslednji mamac iz “Heps” serije, u izvedbi panule za lignje. Drveno telo dugo je 12 cm, a ukupna dužina mamca je 14 cm. Zahvaljujući njenoj konstrukciji, varalicu bez dodatnog opterećenja možete panulati na radnoj dubini od 2 do 3,5 m. Obzirom da se radi o plivajućoj varalici, po zaustavljanju čamca, mamac ne pada na dno i ne kači se. Karakteriše ga srednje sitna vibracija, a najbolje rezultate daje pri panuli na 2 do 3 čvora. Nisu retki slučajevi da se na panulu za lignje zaleti i krupniji brancin. Zahvaljujući udici na grudnom delu i taj ulov ćete bez problema realizovati. Ukoliko niste pristalica dodatne udice, istu ćete lako ukloniti. U zavisnosti od želja kupca, MD varalicu oprema jednostrukom ili dvostrukom, japanskom, inox rozetom.

Varalica je dostupna u svim standardnim MD dekorima.

 

 

MD_sparky_shadSPARKY SHAD je novi površinski mamac, izuzetno dobrih manevarskih sposobnosti. Daleko se i precizno zabacuje, a njegovo cik-cak vođenje na površini neometano se izvodi i po blago vetrovitom vremenu. Na moru se pokazao lovnim za brancina, zubaticu i licu, na rekama za bucova, dok mu na jezerima basovi i štuke ne mogu odoleti. Sparky Shad dug je 8 cm i težak 10 gr, a opremljen je sa dve ultraoštre, VMC sparkpoint udice u veličinama 6, koje garantuju sigurno kačenje.

Kao i prethodna dva noviteta, i ovaj možete nabaviti u svim standardnim MD dekorima.

 

 

 

Odgovore na sva eventualna pitanja u vezi ovih i ostalih varalica iz MD ponude, potražite na “Monarch-Dok” stranici na našem forumu ili na zvaničnoj web stranici proizvođača.