Stop Ribkradji

Stop ribokrađi: lovostaj

Prvog maja u Srbiji zvanično počinje lovostaj na soma. Kako bi i u našim vodama ova riba plivala u količinama koje srećemo na nekim stranim rekama, molimo vas da ispoštujete lovostaj i ovoj plementioj ribi omogućite nesmetano produženje vrste.

Evropski som pripada familiji Siluridae, rodu Silurus i vrsti Silurus glanis. U našoj zemlji je rasprostranjen u vodama dunavskog sliva, Dunavu, Savi, Tisi, Tamišu, Moravi, donjem toku Drine, hidrosistemu DTD i akumulacionim jezerima. Som je najkrupnija riba u našim vodama i može da naraste do 150 kg sa dužinom od 3 metra i starošću od 45 godina… više.


1 Comment »

  1. Toliko smo postali nemoralni i malodusni da se ovom prilikom pitam sta predstavljju oni koji slave slavu, krste se nad svecom i slavskim kolacem.Sta tog casa pokazuju pred bogom i svecem svojim i ukucanima? Sta predstavljaju oni koji ne veruju u boga ali imaju porodice, prijatelje, sta se desava onda kad svi znaju da se bave lovokradjom, ribokradjom i kad se ne obaziru ninakakve kodekse,zakone,pravila? Kad se nesto dogodi njima ili familiji oni to zovu sudbinom. Treba najstrozije kaznjavati i puniti zatvore takvim, da ne upotrebim neki pravi izraz za takve karaktere. Pozdrav!

    Comment by mercedes500 — May 30, 2012 @ 18:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Zaštitni kod *